Влез

Новини

Какво ново?
Корона вирус Covid-19.  Накратко за основните нещa и как да се предпазим!

Корона вирус Covid-19. Накратко за основните нещa и как да се предпазим!

На 7 април се проведе IX научна и практическа медицинска конференция на Artlife. Тя бе проведена в онлайн формат поради принудителните мерки за самоизолация, като на нея се разгледа основно проблемите с корона вирус Covid-19. Ето и кратка характеристика на вируса и как можем да се предпазим:

Вирусите са най-старите жители на нашата планета, като много от тях са в състояние бързо да се променят, лесно се адаптират към новите условия на околната среда. Историята си спомня много огнища на вирусни инфекции, включително случаи на коронавирусна инфекция, например 2002 – Китай, 2012 – Арабските емирства, 2015 – Южна Корея, която отне голям брой животи (всъщност много повече от днес), но го представиха в медиите по-сдържано, от колкото създадената паника днес. За да се предпазите, трябва да имате информация.

Вирусът COVID – 19 далеч не е нов, първоначално се разпространява сред животни, живеещи в отделни групи (прилепи, гризачи), но веднага след като вирусът излезе извън обичайната популация, след многократно мутиране, вируса се научи да оцелява в човешкото тяло! Без средства за защита, ние се озовахме в настоящата ситуация безпомощни.

Необходимо е да познавате врага си в лице!

Вирусите се разграничават сред другите микроорганизми по редица черти:

генетичният им код е представен от кратък фрагмент от само един от нуклеотидите: РНК или ДНК;

те не знаят как да синтезират протеините сами;

нежизнеспособни са извън приемащата клетка;

не расте, а се размножават само;

това са генетични паразити (клониращи своя вид, те използват ресурса на жива клетка, която след освобождаването на вируса умира).

Всички подтипове на корона вируси са израстъци по повърхността си, наподобяващи слънчева корона, откъдето идва и името.

Характеристики

COVID – 19 принадлежи към вируси, съдържащи РНК. Има висока зараза.

Като мишена, той избира дихателната система. Чрез  епитела (вътрешен слой) на бронхитите, алвеолите, белодробен вирус причинява нарушаване на обмена на въздух. Тежкият възпалителен процес води до производството на голям обем течност, която запълва мехурчетата, предизвиква подуване и тежко дишане. Проучванията потвърждават, че вирусът също е способен да зарази червата и пикочно-половата система.

Той има липидна обвивка (така че лесно се измива с обикновен сапун).

Неустойчиви в кисела среда.

Страхува се от високи температури.

За дълго време може да се съхранява на повърхности, особено гладки (до 7 дни).

Предава се чрез въздушни капчици и фекално-устни пътища.

Дали маската е оправдана, като предпазна мярка? Носенето на маска трябва да се носи от болен, разпространяващ вируса за да защити другите.

Задължително е да се дезинфекцират,  ръкохватките на вратите, подовете, всички повърхности до които се докосваме в ежедневието и обувките, а за това Artlife предлага да се използва безопасното средство без мирис “SilverPro” – сребърна таблетка, 1 таблетка се разтваря в 5 литра вода.

За да влезе в тялото, вирусът трябва да се прикрепи към овлажняващата лигавица на носа. За да се предпазим и да ликвидираме вируса трябва  да промием инфекцията по лигавицата, като по този начин създаваме пречка за вируса от влага. “Marinorsept” разтвор за изплакване, който е комбинация от морска вода и фитези.

Вашата безопасност на ръцете

Всички трябва да обръщат голямо внимание на хигиената на ръцете си. И тук има друг проблем – сухата кожа на ръцете, като повечето от дезинфектантите са на алкохолна основа

Иновативният продукт на Artlife, AvirolSept успешно решава всички тези проблеми, като е антисептично мляко с ефекта на течни ръкавици.

Предимства:

Продуктът съдържа цяла гама от антибактериални компоненти, чието действие се комбинира.

Той не съдържа алкохол, предназначен за продължителна употреба.

Трае повече от 2 часа.

В допълнение към защитата, той внимателно се грижи за кожата на ръцете.

Той е равномерно разпределен и позволява внимателно обработване.

Благодарение на наносорбента, включен в състава, този инструмент създава невидим тънък филм върху кожата на ръцете, запълващ микрофрактури и абсорбиращ замърсяването.

Подобни публикации

Вашият коментар